View products

Merk | Mono Tee

Oef, daar zul je de zomer hebben. LEKKER! Maar we hebben absoluut de juiste verfrissing nodig. We voorzien je met liefde van MONO, een noodzakelijke cool-down op de eerste echte zomerdagen…

En toen dronken we thee uit tetra pakjes – no joke!

De jongens van Mono Tee komen uit München en waren, lang verhaal kort, op zoek naar een alternatief voor water. Want, lekker hydrateren is belangrijk, maar te veel frisdrank niet top, en te veel water zo saai. En het moet natuurlijk wel leuk blijven. Daarom gingen ze in 2015 op zoek naar een alternatief… En dat alternatief voor water werd het smaakvolle MONO, ontwikkelt door Dominik.

Mono Tee: MO FUN, NO SUGAR. En thee dus!

IJSthee waar je blij van wordt, en in the end is de doelstelling helemaal gelukt, want Mono is laag, heel laag in suikers.

Plezier, zónder suiker, is het heus? Het is heus!  In het groene en gele halve liter pakje zitten zelfs maar max 10 calorietjes. Hoe ze dat voor elkaar krijgen? Het is puur natuur, geen toevoegingen, extracten of zoetstoffen – welke dan ook, en de vers gezette thee van theebladeren en kruiden zijn het enige wat je in MONO vindt. Eenvoudig, maar wel moeilijk lekker. En dat maakt Mono flink gezond, of eigenlijk; absoluut niet ongezond! Power to the ongezoete drankjes, zeg maar.

Mono brengt je – inmiddels al – vier verschillende ijsthee’s die perfect je dorst lessen. Geen zoete bek, maar lichte en subtiele stash die je maar al te graag uit de koeling pakt.

De thee wordt geproduceerd in Duitsland (in de buurt van Leipzig) en alle ingrediënten zijn biologisch. Lekker transparant ook, hun productiewijze en dat samen met het milieuvriendelijke pakje maakt MONO een duurzame toppert. Van start gegaan met twee smaken (kruidenthee en groene thee), en al gauw kwamen de zusjes Jasmijn en Sinaas-hibiscuus erbij. Die laatste twee met íetsje meer zoetigheid (1.9gram), want, het blijft toch lastig, om ons zoetekouwen suikervrij door het leven te laten gaan... Probeer het lekker zelluf.

Anyhow, hoewel er niet of nauwelijks suiker in zit, is het design maar wat sweet. Eens geen  glazen flesje, maar een liefelijk Tetra-melkpakje. En het ziet er niet alleen AWESOME uit, het is ook nog eens milieuvriendelijk, net zoals de biologische ijsthee zelf. MONO is ontzettend aan de weg aan het timmeren, en we zijn intens tevreden (puur eigebelang, ja) hoe veel FUN we uit MONO halen. Joehoe!