View products

Merk | Bobby's

In 1777 is Schiedam het Jenever capitool van de wereld. Hier distilleert Herman Jansen zijn eerst Malt Wine Gin. Dit unieke drankje, ook wel bekend als ‘Dutch Courage’ werd verscheept naar het Verenigd Koninkrijk en veranderde in de loop van tijd naar wat we nu kennen als een London Dry Gin.

Jacobus Alfons,  die door familie Bobby werd genoemd emigreerde in 1950 van Indonesië naar Nederlands. Hij hield van de Nederlandse Jenever, maar miste ook de smaken van thuis. Bobby besloot daarom om Indonesische kruiden en specerijen aan de Jenever toe te voegen en creëerde hier mee onbewust een basis voor Bobby’s Schiedam Dry Gin.

Bobby’s kleinzoon Sebastiaan vond in 2012 in het huis van zijn moeder een oude fles. Geïnspireerd door het verhaal over zijn opa en zijn unieke recept gin(g) hij op pad naar Schiedam, de stad waar Gin vandaan komt. Daar ontmoette hij de zevende generatie meester distilleerder van Herman Jansen. Samen ontwikkelden zij een magnifieke gin door de traditie van Schiedammer Jenever te combineren met de beste Indonesische botanica en specerijen.

Na bijna twee jaar van distilleren, ontwikkelen en perfectioneren is het in 2014 zo ver. Bobby’s Schiedam Dry Gin is geboren.

Weer twee jaar later zag bobby’s Schiedam Jenever het daglicht, wat natuurlijk het perfecte broertje is voor de Dry Gin.